Bestellen en betalen

Bestellen
 via de webshop, telefonisch of via de mail
U kiest voor een houtsoort, breedte en lengte via het menu. De standaardmaten kunt u direct via de webshop bestellen. Als u een andere maat wenst, dan kunt u uw bestelling plaatsen via verkoop@www.plankencentrale.com of via 0317-310698. Dan wordt er contact met u opgenomen. 

Betalen
U kunt op verschillende manieren betalen: wanneer u één van onze locaties bezoekt kunt u per pin betalen. Bij bestelling via de webshop betaalt u via Ideal/MrCash en bij een telefonische bestelling of via de mail krijgt u vooraf een factuur toegestuurd. Na betaling van de factuur worden de goederen toegezonden.

Ophalen
U kunt de planken die u besteld heeft via de webshop zowel laten toesturen als ophalen op de locatie Renkum. 

Verzenden en thuisbezorgen
Plankencentrale.nl levert door heel Nederland. Wij vragen vaste transporttarieven bepaald naar de totale productwaarde van uw aankoop inclusief BTW. Eventuele bewerkingskosten en nevenproducten vallen hier buiten. Voor de Waddeneilanden wordt bovenop het vaste tarief een toeslag berekend. Levering geschiedt standaard tot voor de eerste deur.

Onze transporttarieven binnen Nederland incl. BTW:

Totale productwaarde Transporttarief
minder dan €25,00 €15,00
€25,00 – €49,99 €22,50
€50,00 – €149,99 €39,00
€150,00 – €299,99 €49,00
€300,00 – €499,99 €59,00
€500,00 – €1749,99 €69,00
vanaf €1750,00 gratis

Toeslag Milieuzones
Op bovenstaande tarieven geldt voor sommige plaatsen in Nederland een door de overheid opgelegde Milieuzonetoeslag (dit wordt sinds 1 november 2016 doorberekend). Dit tarief is €33,50 per zending, ongeacht de grootte van de lading. Dit geldt voor de centra van de volgende plaatsen: Amsterdam, Utrecht, Leiden, Rotterdam, Nijmegen, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rijswijk, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Waarschijnlijk zal in de toekomst voor meer plaatsen deze toeslag gaan gelden.

Toeslag Zeeuws-Vlaanderen
Voor leveringen naar Zeeuws-Vlaanderen geldt een toeslag van €30,00 per zending.

Levering buiten Nederland
Plankencentrale.nl levert door geheel Europa, maar voor leveringen buiten Nederland gelden andere transporttarieven. Wanneer u uw bestelling buiten Nederland geleverd wilt hebben vragen wij u om contact met ons op te nemen via +31(0)655198600 of verkoop@www.plankencentrale.com, zodat we de hoogte van de transportkosten kunnen doorgeven. Voor bedrijven is het mogelijk om na het doorgeven van het BTW-nummer te leveren met een BTW-0-tarief. Bij levering in het buitenland zullen wij vooraf contact met u opnemen over de exacte leverdatum.

Toeslagen voor Belg
Voor leveringen in België gelden twee toeslagen: €40,00 voor levering in het buitenland, en een door de overheid opgelegde toeslag voor tolheffing, nl. €32,00 per zending.

Tijdstip en dag van bezorging
Bij verzending via de vervoerder vindt aflevering plaats op werkdagen tussen 07.30 en 17.00 uur. U dient contact op te nemen met de vervoerder. Een dag voordat het hout wordt afgehaald in Renkum ontvangt u een email met daarin het telefoonnummer van de vervoerder. U kunt dan met de vervoerder een tijdstip voor de bezorging afspreken. U dient er voor te zorgen dat er op de afgesproken dag iemand op het afleveradres aanwezig is om te voorkomen dat uw verzending weer retour wordt genomen. De (extra) verzendkosten worden dan aan u doorberekend.