Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Amerikaans noten blijft veel gevraagd

Amerikaans noten weinig noesten, gedroogd en geschaafd

Onze Amerikaans noten planken blijven veel gevraagd omdat de uitstraling zeer geliefd is! Het wordt veel gebruikt voor exclusieve meubels en interieurs.

De kleur kan sterk variëren van donkerbruin naar bruinachtig paars. Daarom geven wij u de mogelijkheid om de planken zelf in de winkel uit te zoeken en om te kijken wat het beste bij elkaar past.

Onze meest verkochte plank is 20 mm dik en 140 mm breed. Hiervan hebben we diverse lengten op voorraad. Ook verkopen we Amerikaans noten in verschillende breedten. Als bijzonder product verkopen we ook lamellen van 5,5 mm dik en 140 mm breed.

Een kenmerk van Amerikaans noten is dat het aan de onderzijde spint kan bevatten. Dit is geen gebrek of een fout maar hoort bij de sortering. Ook bevat Amerikaans noten af en toe een noest.

Verschillen met Europees noten
Allereerst is Amerikaans noten afkomstig van de zwarte noot (Juglans nigra) en afkomstig uit Noordoost Amerika en Zuid-Canada. Deze boomsoort is ook in Midden- en Zuidoost Europa aangeplant. Wat het hout betreft is Europees noten licht grijsachtig bruin tot warm donkerbruin met soms een zwarte tekening. Amerikaans noten is warm donkerbruin. Het is veel egaler van kleur dan Europees noten.

Beschikbaarheid
Amerikaans noten is in ruime mate beschikbaar in onbewerkt gekantrecht hout met gestandaardiseerde dikten van 26 mm, 40 mm en 52 mm. Europees noten is alleen verkrijgbaar in plaathout (schaaldelen). Er wordt jaarlijks ongeveer 1200 m3 Amerikaans noten naar Nederland geïmporteerd. Van Europees noten is het volume verwaarloosbaar.

Nog meer toepassingen
Amerikaans noten wordt ook veel toegepast voor draai-, beeldhouw- en snijwerk, lijsten, knoppen, grepen, geweerkolven en muziekinstrumenten.