Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Eiken schaaldelen

Onze eiken schaaldelen zijn speciaal geselecteerd op vorm tekening en lengte. Schaaldelen zijn planken die ontstaan wanneer een stam in de lengterichting wordt gezaagd, er ontstaan dan planken van verschillende breedten voorzien van karakteristieke zijkanten met of zonder schors.

Deze schaaldelen hebben verschillende vormen. De standaarddikte van de schaaldelen is 40 mm.

Schaaldelen zijn ideaal om wandplanken, traptreden, bijzettafels en tafels van te maken. De breedte varieert: we hebben ze van 30 tot 60 cm afhankelijk van de houtsoort en stamgrootte. De lengte van de schaaldelen varieert van 200 cm tot 300 cm. De voordelen van schaaldelen zijn dat deze naar wens op breedte gezaagd kan worden tot wel 50 -60 cm breed en dat de trap of schap uit een deel bestaat wat een mooie uitstraling geeft.

Duurzaamheid
Europees eiken valt in duurzaamheid klasse 2 of 3, dit is afhankelijk van het looizuurgehalte van het eiken. Looizuur biedt bescherming tegen bacterien en schimmels. Deze eiken schaaldelen kunnen heel goed als tuintafel gebruikt worden.

Herkomst
Wij bezoeken al jaren leveranciers van eikenhout in Frankrijk, Duitsland en Tsjechie. Slechts enkele zagerijen kunnen deze lange planken produceren die aan onze kwaliteitseisen voldoen. We zorgen er ook voor dat we regelmatige aanvoer hebben.

Vochtgehalte
Dit hout is gedroogd tot 10 – 12 % vochtgehalte zodat het geschikt is voor interieur toepassingen.

Bewerkingen
De schaaldelen hebben een vochtgehalte van circa 10 – 12 % dus geschikt voor binnengebruik. De dikte van de schaaldelen is standaard 42 mm. De delen zijn aan beide kanten gefreesd. Aan een zijde (de slechte zijde) komen wat meer gebreken voor dan de goede zijde.