Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Eiken tafelpoten, een veelzijdig product

Met onze eikentafelpoten kunt u nog alle kanten op: ze zijn onbehandeld en geschuurd en hebben een standaard kopmaat van 90 x 90 mm. De lengten varieren van 90 cm tot 130 cm. Je kunt ze dus aanpassen op de gewenste tafelhoogte en in onze winkel bijbehorend eikenblad uitzoeken.

We verkopen eiken tafelpoten in twee kwaliteiten: een foutvrije kwaliteit zonder noesten en een rustieke kwaliteit met noesten en scheuren.

Duurzaamheid
Europees eiken valt in duurzaamheid klasse 2 of 3, dit is afhankelijk van het looizuurgehalte van het eiken. Looizuur biedt bescherming tegen bacterien en schimmels. Wij zouden deze eiken tafelpoten niet buiten gebruiken vanwege het gevaar op vervorming.

Herkomst
Al het eiken importeren wij zelf uit Frankrijk, Tsjechie en Duitsland. De bomen zijn afkomstig uit beheerde bossen met een PEFC certificaat d.w.z. dat het bosbeheer zodanig wordt uitgevoerd dat de productie van hout op lange termijn gegarandeerd is.

Vochtgehalte
Al onze eiken tafelpoten zijn aan de lucht gedroogd tot een vochtpercentage dat varieert van 12 – 14 %. Lucht gedroogd wil zeggen dat het hout opstapellatjes onder een afdak droogt. De foutvrij tafelpoten hebben wel 5 – 7  jaar aan de lucht gedroogd om scheurvorming te voorkomen.