Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Foutvrij eiken, toch met enkele noestjes!

Wij noemen ons eiken liever geen foutvrij eiken omdat er altijd wel een noestje in de plank kan zitten Wij noemen het liever eiken weinig noesten.

Dit hout is zeer exclusief wordt tegenwoordig veel gebruikt voor strakke moderne interieurs. Er worden tafels, dressoirs, wandplanken en trappen van gemaakt.

Waarom is foutvrij eiken exclusief?
Foutvrij eiken is exclusief omdat er kort gezegd er maar heel weinig van is. Het zaaghout van een volgroeide eikenboom levert maar 6 % van het totaal. Daarnaast hangt het aandeel foutvrij eiken van een boom ook af van het bosbeheer en herkomst.

Herkomst
Al het eiken importeren wij zelf uit Frankrijk, Tsjechie en Duitsland. De bomen zijn afkomstig uit beheerde bossen met een PEFC certificaat d.w.z. dat het bosbeheer zodanig wordt uitgevoerd dat de productie van hout op lange termijn gegarandeerd is.

Vochtgehalte
Al onze planken zijn gedroogd tot een vochtpercentage dat varieert van 10 – 12 %. Dit zorgt ervoor dat de planken zeer geschikt zijn voor binnenshuistoepassingen.

Binnenshuistoepassingen
Een groot voordeel van eiken is dat je het voor eindeloos veel toepassingen kunt gebruiken. Zagen, schaven, schuren en oppervlaktebehandelingen gaan makkelijk.  Eiken met weinig noesten wordt het meest gebruikt voor meubels, vloeren, deuren en trappen.