Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Tel:   0317-310698   |  verkoop@plankencentrale.nl   |  Winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur   |   Alles uit voorraad leverbaar!
Winkel geopend van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur
Alles uit voorraad leverbaar!
Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Rustiek eiken, hout dat leeft !

De term rustiek eiken wordt voor vele eiken kwaliteiten gebruikt! Over wat rustiek eiken is, is iedereen het wel eens maar wordt door iedereen verschillend geinterpreteerd.

Onze rustieke planken noemen we “eiken met noesten”. De noesten zijn meestal niet groter dan 4 – 5 cm, meestal kleiner en soms zitten op sommige gedeelten van de plank geen noesten. Wij selecteren altijd een goede zijde van de plank: deze heeft de minste noesten en eventuele open noesten zijn gestopt. Deze zijde van de plank is ook geschuurd.

Wij hebben de grootste geschaafde collectie rustiek eiken planken van Nederland verkrijgbaar in 20 mm, 28 mm, 40 mm en 60 mm dik. Je kunt deze planken ook allemaal in onze winkel in Renkum komen bekijken.

Herkomst
Al het eiken importeren wij zelf uit Frankrijk, Tsjechie en Duitsland. De bomen zijn afkomstig uit beheerde bossen met een PEFC certificaat d.w.z. dat het bosbeheer zodanig wordt uitgevoerd dat de productie van hout op lange termijn gegarandeerd is.

Vochtgehalte
Al onze rustieke planken zijn gedroogd tot een vochtpercentage dat varieert van 10 – 12 %. Dit zorgt ervoor dat de planken zeer geschikt zijn voor binnenshuis toepassingen.

Binnenshuis toepassingen
Een groot voordeel van rustiek eiken is dat je het voor eindeloos veel toepassingen kunt gebruiken omdat zagen, schaven, schuren en oppervlaktebehandelingen makkelijk gaan. Rustiek eiken wordt heel veel gebruikt voor de vervaardiging van tafels.