Levering door heel Nederland voor € 35,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis

Herkomst van ons hout

Regionale inkoop

Wij vinden dat er in Europa veel mooie loofhoutsoorten groeien en daarom kopen we zoveel mogelijk regionaal in. Een groot deel van onze inkoop vindt plaats in Nederland en de ons omringende landen zoals Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa.

Europese loofhouthoutsoorten

Het groeigebied van het bekantrechte Europese eiken, populieren, linden en kersen van de Plankencentrale.nl is Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. Het beuken komt uit Duitsland.  Het groeigebied van inlands iepen, esdoorn en essen is Nederland en het olijfhout komt uit Zuid-Italië. Deze houtsoorten kopen wij rechtstreeks in als stammen of gezaagde planken bij zagerijen. Douglas, grenen, lariks zijn afkomstig uit Nederland. Van deze naaldhoutsoorten doen we kleinere aantallen dan de loofhoutsoorten.

Noord-Amerikaanse loofhoutsoorten

Amerikaanse esdoorn, essen en noten zijn afkomstig uit Noord-Amerika en worden gedroogd ingekocht.

Schaaldelen

De schaaldelen van diverse loofhoutsoorten zijn afkomstig van diverse rondhoutleveranciers, boseigenaren of zagerijen. Zodra wij goede stammen krijgen aangeboden, dan gaan wij altijd zelf kijken of ze voldoen doen aan onze kwaliteitseisen.

Tropische houtsoorten

Wengé is afkomstig uit Congo Brazzaville. Deze soort kopen wij in bij importeurs. Padoek, iroko, sapeli en doussie zijn afkomstig uit Oost-Kameroen en betrekken wij van dorpsbossen. Deze bossen zijn eigendom van de plaatselijke dorpen en zij kunnen kleinschalig hout oogsten en verkopen om hun inkomen te vergroten.