Levering door heel Nederland voor € 25,00
Bij aankopen vanaf € 500,00 levering gratis
 

Herkomst van het hout

Regionale inkoop

Wij vinden dat er in Europa veel mooie kwaliteitshoutsoorten groeien en daarom kopen we zoveel mogelijk regionaal in: Nederlandse en Europese houtsoorten hebben onze voorkeur.

Europese houtsoorten

Het groeigebied van het gekantrechte Europese eiken, populier, linden en kersen van de Plankencentrale.nl is Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. Het beuken en essen komen uit de Moezel in Duitsland. Douglas, grenen, lariks zijn afkomstig uit van de Veluwe. Het groeigebied van inlands iepen, esdoorn en essen is Nederland en het olijfhout komt uit Zuid-Italië. Deze houtsoorten kopen wij rechtstreeks in als gezaagde planken bij zagerijen of als stammen die we vervolgens laten zagen. 

Noord-Amerikaanse houtsoorten

Amerikaanse esdoorn, essen en noten zijn afkomstig uit Noord-Amerika en betrekken wij van importeurs. 

Schaaldelen

De schaaldelen van diverse houtsoorten zijn afkomstig van diverse rondhoutleveranciers, boseigenaren of zagerijen. Zodra wij goede stammen krijgen aangeboden, dan gaan wij altijd zelf kijken of ze voldoen doen aan onze kwaliteitseisen.

Tropische houtsoorten

Wengé is afkomstig uit Congo Brazzaville. Deze soort kopen wij in bij importeurs. Padoek, iroko. sapeli en doussie zijn afkomstig uit Oost-Kameroen en betrekken wij van dorpsbossen. Deze bossen zijn eigendom van de plaatselijke dorpen en zij kunnen kleinschalig hout oogsten en verkopen om hun inkomen te vergroten.