Telefoon: 0317 - 310 698

Retourneren

Retourneren

Voorwaarden voor retourneren

Niet tevreden of is de plank toch niet helemaal naar wens? Bij Plankencentrale.nl is het geen enkel probleem om je bestelling te retourneren. Gebruik hiervoor graag het modelformulier onderaan de pagina of download het hier.

Lees vooraf goed de voorwaarden door om je bestelling probleemloos terug te sturen:

 • Na ontvangst heb je 14 dagen om van je aankoop af te zien. Nadat je dit aan ons hebt gemeld, heb je nog 14 dagen om het artikel terug te sturen.
 • Het artikel dient, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat, ongebruikt, schoon en in originele verpakking te worden verstuurd. Daarom adviseren wij je om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.  Tevens dien je de goederen binnen in een verwarmde omgeving te bewaren. De goederen moeten droog en verpakt in folie bewaard te worden voor het retourneren. De mogelijkheid bestaat dat wij waardevermindering van het product in rekening brengen.
 • Je stuurt de een aankoopbewijs (bijvoorbeeld kopie factuur) mee in de verpakking en bij voorkeur ook de pakbon.
 • Je stuurt ook het retourformulier(of een andere ondubbelzinnige verklaring) ingevuld mee terug.
 • Plankencentrale.nl is niet aansprakelijk voor het kwijtraken of beschadigen van het product tijdens de retourzending.
 • Zorg te allen tijde voor een verzendbewijs.

Let op: Producten op maat en producten die speciaal voor u gezaagd worden kunnen niet geretourneerd worden. Wij nemen verder geen losse onderdelen of verpakkingen mee retour. 

Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

Je mag het product slechts uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het wilt behouden. Denk daarbij aan hoe je een product in een fysieke winkel beoordeelt. Als je een product méér of anders gebruikt dan noodzakelijk is om te bekijken wat je er mee kunt doen, dan kan dit tot waardevermindering leiden. Als verkoper mogen we deze kosten bij jou in rekening brengen. Tip: ga ook voorzichtig met de verpakking om en houd er rekening mee dat de verkoper het product weer moet kunnen verkopen (Bron: Thuiswinkel waarborg).

Hoe retourneer ik een bestelling en hoe zit het met de kosten? 

Er zijn meerdere mogelijkheden om een artikel te retourneren:

 • Je stuurt je bestelling terug, en de transportkosten zijn voor jouw rekening.
 • Je brengt zelf je bestelling terug bij Plankencentrale.nl in Renkum. Dan zijn er geen kosten aan het terugsturen verbonden. Wij storten het volledige aankoopbedrag inclusief eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terug.
 • Wanneer ja colli’s wilt retourneren, vragen wij je om hiervoor contact met ons op te nemen. Ook hier dien je aan bovenvermelde voorwaarden te voldoen. De kosten hiervoor liggen tussen de 35 en 50 euro per colli of pallet. Dit bedrag zullen we vooraf doorgeven en je krijgt de contactgegevens om een afspraak te maken met de transporteur. De kosten voor retourzending worden vooraf gefactureerd.
 • Mochten de producten beschadigd of gebruikt zijn, dan wordt daarvoor een bedrag in rekening gebracht. Dit is afhankelijk van de beschadiging en/ of gebruikssporen.

Waar stuur ik mijn bestelling naartoe?

Plankencentrale.nl
Industrieweg 24-B
6871 KA Renkum
Nederland

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Als aan de retourvoorwaarden is voldaan, dan storten wij het volledige aankoopbedrag en eventuele (standaard) verzendkosten voor de heenzending zo snel mogelijk binnen 14 dagen na ontbinding terug op je rekening. De verzendkosten voor de heenzending krijg je niet terug als je maar een deel van de bestelling terugstuurt. Wij betalen je via hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee jijzelf de betaling hebt gedaan.

Modelformulier voor herroeping 

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

 1. Aan: Plankencentrale.nl Industrieweg 24-B, 6871 KA Renkum
 2. Of mailen naar verkoop@plankencentrale.nl

 

 1. Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende

de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*

de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*

de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,

herroept/herroepen*

 1. Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]
 2. [Naam consumenten(en)]
 3. [Adres consument(en)]
 4. [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)