Veelgestelde vragen

Welke afmetingen verkoopt Plankencentrale.nl?
De meeste geschaafde planken zijn verkrijgbaar in standaardafmetingen zoals vermeld op de website. De breedte en lengte van de schaaldelen (boomschorsplanken) verschillen per schaaldeel. De diktes en breedten van het hout zoals vermeld op de prijslijst kunnen enigszins variëren. Hout is een natuurproduct en het ‘werkt’ zodat de maat soms een paar tienden millimeter in dikte of breedte kan verschillen.

Hoe zijn de planken bewerkt?
De planken zijn gedroogd, gehaakst en vierzijdig geschaafd. Dit betekent dat alle zijden, behalve de kopse kanten, vlakgeschaafd zijn zodat de plank direct verwerkt kan worden. Omdat de planken gedroogd zijn is de werking (het uitzetten en krimpen van het hout onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur) binnenshuis minimaal.

Mag ik zelf de planken uitzoeken?
Wil  je het hout graag zelf zien voordat je het koopt? Als je naar een van onze verkooplocaties komt kun je zelf de planken uitzoeken. Tip: download vooraf de prijslijst met ons assortiment. Zo vind je gemakkelijker de planken van jouw keuze. Controleer wel de beschikbaarheid per verkooppunt. We hebben verkooplocaties in Renkum, Amsterdam en Wolvega. Soms komt het voor dat op een verkooppunt een bepaalde afmeting of houtsoort niet meer voorradig is. 

Waar vind ik de prijzen?
Op de prijslijst. De daar vermelde prijzen zijn altijd actueel.

Hoe worden de prijzen van Plankencentrale.nl berekend?
Elke plank heeft een aparte prijs. Deze prijs wordt als volgt berekend:

Ons assortiment bestaat uit enkele tientallen verschillende producten. Elk product is te herkennen aan een artikelnummer en bestaat uit een vaste combinatie van een houtsoort, kwaliteit (de hoeveelheid noesten), dikte en vaak ook een breedte. Elke product heeft een vaste prijs die de uiteindelijke prijs van de individuele plank bepaalt. Deze prijs wordt berekend per strekkende meter (m1) wanneer het product een vaste breedte heeft of per vierkante meter wanneer het product geen vaste breedte kent (m2).

  • Voorbeeld 1: Hoe duur is een plank van Europees eiken, met noesten, 20 mm dik, 185 mm breed en 2,20 m lang? Europees eiken met noesten van 20 mm dik en 185 mm breed draagt het artikelnr. 35 (zie prijslijst). De vaste prijs van artikelnr. 35 is €13,75 per strekkende meter (want vaste breedte, nl. 185 mm). De plank is 2,20 m lang. De plank kost 2,2 m * €13,75/m1 = €30,25.
  • Voorbeeld 2: Hoe duur is een plank van Europees eiken, met noesten, 42 mm dik, 145 mm breed en 2,90 m lang? Europees eiken met noesten van 42 mm dik, ongeacht de breedte, draagt het artikelnr. 75. De vaste prijs van artikelnr. 75 is €145,00 per vierkante meter (want gevarieerde breedte). De plank is 145 mm breed en 2,9 m lang. De plank kost 0,145 m * 2,9 m * €145,00/m2 = €60,97.

Elke plank is voorzien van een sticker met de individuele prijs alsmede de prijs per strekkende meter/vierkante meter. Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW. Zo kunt u meteen zien wat de plank kost.   

Op welke manieren kan ik betalen?
Je kunt op vier verschillende manieren betalen: wanneer je een van onze locaties bezoekt betaal je contant of per pin. Bij bestelling via de webshop betaal je via Ideal/MrCash of een van de andere mogelijkheden en bij een telefonische bestelling of via email krijg je vooraf een factuur toegestuurd. of een betaallink via de ING bank waarna je via Ideal kunt betalen. Na ontvangst van de betaling worden de goederen verstuurd.

Kan ik de plank nog verder laten bewerken?
Plankencentrale.nl werkt samen met een meubelmaker die je planken kan bewerken. Bij bewerken kun je denken aan op maat zagen en/of het verlijmen tot een tafelblad, vensterbank of boekenplank. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Kan ik de planken zelf ophalen?
In plaats van de planken thuis te laten bezorgen door een transporteur kunt je je bestelling ook zelf ophalen op de locatie Renkum.

Verzenden en thuisbezorgen

Plankencentrale.nl levert door heel Nederland. Alle informatie over verzenden, transportkosten en leveren vind je op onze pagina Bestelling en Levering

Klachten en complimenten
Als je tevreden bent over de aflevering horen wij dat graag! Mochten er tijdens de verkoop, het transport of de aflevering zaken niet goed zijn gegaan (beschadiging, vertraging e.d.) dan spijt ons dat natuurlijk zeer. Wij doen er alles aan doen om eventuele ongemakken en/of problemen samen met jou op te lossen. 

Klachtenprocedure Als je een klacht heeft over onze producten of onze service, neem contact met ons op via het contactformulier. Je ontvangt van je klacht geen ontvangstbevestiging, maar we zullen inhoudelijk binnen 14 dagen reageren. Bent je onverhoopt niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je die voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP  Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Bovenstaande klachtenprocedure geldt alleen voor consumenten en niet voor zakelijke klanten. Voor zakelijke klanten geldt  dat zij hun klacht  ter bemiddeling voor kunnen leggen aan Thuiswinkel via www.thuiswinkel.org. 

Garantie Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Herroepingsrecht Kijk voor voor meer informatie op de pagina Herroepingsrecht.

Niet tevreden
Ben je onverhoopt niet tevreden over je bestelling van Plankencentrale.nl?  Neem dan contact op met onze klantenservice via verkoop@plankencentrale.nl of via 0317-310698. 

Privacy
Je persoons- en bestelgegevens behandelen wij uiteraard strikt vertrouwelijk. Je iDEAL/MrCash-betaling verloopt via een beveiligde webomgeving van de ING Bank.